WAAROM IS SPEK ZO ROZE? E250 UITGELEGD.

Wat is natriumnitriet of E250? E250, ook wel natriumnitriet genoemd, is een stof die je waarschijnlijk niet direct opmerkt, maar het is aanwezig in verschillende...

DEXTROSE = VERBORGEN MAÏSSUIKER IN JE VLEES?

Wat is dextrose? Dextrose is chemisch gezien hetzelfde als pure glucose, een enkelvoudige suiker (monosaccharide) die in de voedselindustrie wordt gewonnen uit zetmeel van maïs...

SOJALECITHINEN / E322: DOET ELKE HAP MIJN DARMEN SMELTEN?

Wat is sojalecithine? Het is een stof die afkomstig is uit sojabonen. Het lijkt op een lichtgele poeder en heeft een bijna neutrale, zacht en...

HET VERBORGEN VET IN JE ETEN: E471 ONTMASKERD!

Wat is E471? E471 zijn mono- en diglyceriden van vetzuren, een additief dat vooral gemaakt wordt van plantaardige vetten. Het wordt aan voedingsmiddelen toegevoegd om...

E422: VAN BIODIESEL TOT BROWNIE?

Wat is E422 in voeding? Heb je ooit van E422 gehoord? Misschien niet, maar de kans is groot dat je het elke dag binnenkrijgt zonder...